Definita cuvantului gofraj
GOFRÁJ s.n. Ondulații, cute paralele obținute prin gofrare. ♦ (Text.) Desene în relief imprimate pe unele țesături. [< fr. gaufrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gofraj
TUȘAVERÁJ s. n. (La jocul de scrimă) Raport dintre punctele obținute într-un meci de cei doi adversari. – De la tușă1 (după golaveraj). Vezi definitia »
AVANTÁJ, avantaje, s. n. 1. Folos mai mare pe care îl obține cineva (în raport cu altul). 2. Favoare, privilegiu de care se bucură cineva sau ceva. 3. Superioritate (a cuiva sau ceva față de altcineva sau altceva) bazată pe o situație, pe o împrejurare favorabilă. – Din fr. avantage. Vezi definitia »
ECLERÁJ s. n. luminare, iluminat. ◊ (pict.) iluminare artificială puternică. ◊ iluminare specială în timpul lucrării unui film. (< fr. éclairage) Vezi definitia »
BANDÁJ s.n. 1. Fașă cu care se leagă o rană sau o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) pansament. ♦ Aparat special pentru a susține o hernie. ♦ Fașă cu care boxerii își înfășoară pumnii pe sub mănuși. 2. Cerc (de oțel, de cauciuc etc.) care se montează pe janta unei roți de vehicul. 3. Sistem de inele din sârmă cu care se consolidează înfășurările rotoarelor mașinilor electrice. [Pl. -je. / < fr. bandage]. Vezi definitia »
CUPÁJ, cupaje, s. n. Operație de amestecare a mai multor varietăți de vin, după anumite metode, în vederea obținerii unui anumit tip de vin; cupajare. – Din fr. coupage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z