Definita cuvantului grad
GRAD s.n. I. 1. Unitate de măsură a anumitor mărimi variabile (temperatură, presiune etc.). 2. Unitate de măsură a unghiurilor, reprezentând a 360-a parte dintr-un cerc. ◊ Grad centezimal = grad care reprezintă a suta parte dintr-un unghi drept. 3. (Mat.) Exponentul cel mai mare al necunoscutei unei ecuații sau maximul sumei exponenților necunoscutelor. II. Treaptă, nivel; fiecare dintre treptele unei ierarhii. ♦ Loc ocupat de cineva în ierarhia instituției căreia îi aparține. ◊ Grad de comparație = formă pe care o ia adjectivul sau adverbul pentru a arăta măsura în care un obiect prezintă o însușire în raport cu alt obiect sau cu el însuși (în alte împrejurări). [Pl. -de, -duri. / < lat. gradus, cf. fr. grade, it. grado, germ. Grad].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grad
ATOM-GRÁD s. m. Cantitatea dintr-un element chimic a cărei masă, exprimată în grame, este egală cu masa atomică a elementului respectiv. Vezi definitia »
TETRÁD, tetrade, s. n. (Rusism înv.) Caiet. – Rus tetrad'. Vezi definitia »
PLANTIGRÁD, -Ă, plantigrazi, -de, adj. (Despre animale vertebrate) Care merge călcând pe toată talpa piciorului. – Din fr. plantigrade. Vezi definitia »
JAD s. n. piatră semiprețioasă foarte dură, din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, de culoare albă-verzuie, din care se fac diferite obiecte de artă. (< fr. jade) Vezi definitia »
PICOFARÁD s. m. unitate de măsură a capacității electrice, a bilioana parte dintr-un farad; micromicrofarad. (< fr. picofarad) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z