Definita cuvantului mănunchia
mănunchiá vb. I (reg.) a lega, a strânge mănunchi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mănunchia
BÓCCIA s. n. joc sportiv, de origine italiană, la care participanții, așezați la echidistanță față de țintă, la mijlocul terenului, încearcă să o lovească cu niște mingi de lemn. (< it. boccia) Vezi definitia »
CADMIÁ, cadmiez, vb. I. Tranz. A acoperi suprafața unui obiect metalic cu un strat de oxid de zinc. [Pr.: -mi-a] – Din cadmiu. Vezi definitia »
deraiá (deraiéz, deraiát), vb.1. Despre mijloacele de transport, a sări de pe șine. – 2. A vorbi aiurea, a bate cîmpii. Fr. dérailler.Der. deraiere, s. f. Vezi definitia »
PARANÓIA s. f. boală psihică manifestată prin lipsă de logică în gândire, idei delirante fixe, susceptibilitate și orgoliu exagerat, neîncredere, falsitate a judecății. (< fr. paranoïa, gr. paranoia, nebunie) Vezi definitia »
Teosofia, după cum arată și numele (gr. theos – Divinitate, Zeu, Dumnezeu și gr. sophia – înțelepciune), înseamnă cunoașterea înțelepciunii divine, putând fi definită ca un ansamblu de adevăruri ce stau la baza religiilor. Ea este la fel de veche ca și lumea, de aceea, mai poartă și numele de „Înțelepciune antică“. Teosofia redă omenirii învățătura pierdută a antichității, ȘTIINȚA SUFLETULUI, luminând scrierile sfinte ale tuturor religiilor, relevând sensul lor esoteric, justificându-le în fața rațiunii, dar și a intuiției. Teosofia este adevărul aflat la baza tuturor religiilor. Este Gnosa creștinilor, Sufismul mahomedanilor ori Brahma-Vidya a indienilor. Teosofia are două principii de bază: imanența lui Dumnezeu și, ca un corolar la acest adevăr suprem, fraternitatea și solidaritatea umană. Dumnezeu este peste tot, în toate. Spiritul care este întâlnit în orice, de la arhanghel la atom, este viața vețnică, este El, Unicul, este Dumnezeu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z