Definita cuvantului mătăriz
mătăríz, mătăríze, s.n. (reg.) 1. ghemotoc de cârpe sau de câlți pentru a curăți vatra cuptorului. 2. pămătuf, sfeștoc. 3. momâie. 4. femeie prost îmbrăcată.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mătăriz
MARCHÍZ, marchizi, 1. Titlu purtat, în societatea medievală apuseană, de către conducătorul unui comitat de frontieră; conducătorul militar al unei mărci3. 2. Titlu de noblețe în unele țări din Europa apuseană, superior aceluia de conte și inferior aceluia de duce. 3. Persoană care poartă unul dintre aceste titluri. – Din fr. marquis. Vezi definitia »
ANTEDEVÍZ s. n. document cuprinzând evaluarea prealabilă a costului unei construcții proiectate. (< ante- + deviz) Vezi definitia »
BRIZBÍZ, brizbize, s. n. Perdeluță (transparentă) care acoperă numai partea de jos a ferestrei. ♦ (La pl.) Volănașe, panglicuțe, dantele și alte artificii vestimentare femeiești. [Pl. și: brizbizuri] – Din fr. brise-bise. Vezi definitia »
RIZ s.n. Fisură, crăpătură foarte fină care apare la suprafața unei piese de metal din cauza uzurii provocate de o altă piesă care alunecă pe ea. ♦ Zgârietură făcută cu un vârf ascuțit pe o piesă pentru a o însemna într-un anumit fel. ♦ Șanț în talpa încălțămintei prin care se face cusătura. [Var. ris s.n. / < germ. Ritz]. Vezi definitia »
BÓRVIZ s. n. Apă minerală. – Din magh. borviz. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z