Definita cuvantului hamadriadă
HAMADRIÁDĂ s.f. Nimfă a pădurilor despre care se credea că stă închisă într-un copac, născându-se și murind odată cu ei. [Pron. -dri-a-. / cf. fr. hamadryade, lat. hamadrias < gr. hama – cu, drys – arbore].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hamadriadă
ARMÁTĂ s.f. 1. Totalitatea unităților militare și a serviciilor lor dintr-un stat; oaste. ♦ Mare unitate militară formată din mai multe corpuri de armată și din unități din diferite arme. 2. (Fig.) Mare colectivitate de oameni (acționând pentru un scop comun); masă. ♦ Mulțime; ceată; șir. [După it. armata, fr. armée]. Vezi definitia »
ÁULĂ s.f. 1. (Ant.) Curte în fața locuințelor importante, în jurul căreia se grupau dependințele. 2. Sală mare de festivități (aflată mai ales în incinta unei instituții de învățământ). 3. (În orânduirea feudală) curte domnească sau împărătească. [Pron. a-u-. / < lat. aula, cf. germ. Aula]. Vezi definitia »
BÁNCĂ2 s. f. (la jocul de cărți) banii puși în joc de cel ce ține jocul. (< germ. Bank) Vezi definitia »
ZĂVELCÚȚĂ, zăvelcuțe, s. f. Diminutiv al lui zăvelcă.Zăvelcă + suf. -uță. Vezi definitia »
MANDARÍNĂ, mandarine, s. f. Fructul mandarinului2, asemănător cu portocala, dar mai mic decât aceasta, cu coaja portocalie mai subțire și cu miezul mai dulce. – Din fr. mandarine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z