Definita cuvantului hebetudine
HEBETÚDINE s.f. (Med.) Stare de toropeală, datorită căreia bolnavul este cufundat într-o amorțire generală fără delir. [Cf. lat. hebetudo, fr. hébétude].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hebetudine
ELECȚIÚNE s.f. (Rar) Alegere. [Var. elecție s.f. / cf. fr. élection, lat. electio]. Vezi definitia »
COPOSESIÚNE s.f. (Jur.) Posesiune în comun a unui lucru. [Cf. fr. copossession]. Vezi definitia »
Operatiune comerciala in care o societate, denumita beneficiar, pune la dispozitia unei societati, denumita executant, materii prime ori semifabricate, in vederea prelucrarii lor potrivit cerintelor beneficiarului. Operatiunea se face deci in interesul beneficiarului, care in final isi ridica produsele prelucrate, dar si in folosul executantului, care incaseaza contravaloarea manoperei efectuate. Vezi definitia »
MOȚIÚNE, moțiuni, s. f. 1. Hotărâre a unei adunări, aprobată prin vot, prin care aceasta își exprimă atitudinea, doleanțele sau revendicările în anumite probleme majore. 2. Procedeu de formare a substantivelor feminine de la cele masculine sau a celor masculine de la feminine prin adăugarea unui sufix, pentru a exprima deosebirea de sex la oameni și la animale. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. motion, lat. motio, -onis. Vezi definitia »
a da pe-afară de deșteptăciune expr. (iron.) a fi prost. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z