Definita cuvantului mețerli
mețerlí, mețerlésc, vb. IV (reg.) a reteza, a curăța (via).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mețerli
sărcălí, pers. 3 sărcăléște, vb. IV (reg.; despre coțofene) a scoate strigătul caracteristic speciei; a sărcui. Vezi definitia »
COPILÍ, copilesc, vb. I. Tranz. A tăia lăstarii secundari, nepurtători de rod; a curăța de copili2. – Din copil2. Vezi definitia »
ZVÂRLÍ, zvârl, vb. IV. (În concurență cu azvârli) I. Tranz. 1. A arunca ceva (printr-o mișcare bruscă). ♦ A da la o parte, a lepăda un lucru (ne folositor sau vătămător). ♦ A proiecta în afară (ca urmare a unei impulsii lăuntrice). Vulcanul zvârle lavă. 2. A risipi, a împrăștia. ♦ Fig. A cheltui bani fără socoteală. II. Intranz. 1. A arunca cu ceva asupra cuiva (pentru a-l lovi, a-l alunga etc.). 2. (Despre animale) A izbi cu picioarele, a fi nărăvaș; a lovi. III. Refl. A se repezi, a se precipita, a porni cu mare avânt. ♦ A se arunca, a sări. Se zvârle pe cal.Cf. scr. vrljiti, bg. hvărljam. Vezi definitia »
NĂPÂRLÍ, năpârlesc, vb. IV. Intranz. (Despre animale) A suferi o năpârlire; a-și schimba părul, penele sau pielea; (despre păr, pene, piele) a cădea de pe corp în cursul năpârlirii. – Din bg. napărlja. Vezi definitia »
CARAFOLI, Ellie (1901-1983, n. Veria, Grecia), inginer și savant român. Acad. (1948), prof. univ. la București. A cercetat profile aerodinamice, elaborînd metode de calcul pentru portanță și momente aerodinamice, teoria și metoda de trasare a „profilelor Carafoli”, teoria pentru studiul aripilor în domeniul vitezelor supersonice. Președinte al Federației Internaționale de Aeronautică (1968-1970). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z