Definita cuvantului hemodinamometru
HEMODINAMOMÉTRU s.n. (Med.) Instrument pentru măsurarea presiunii sângelui. [< fr. hémodynamomètre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hemodinamometru
MICROMÉTRU s.n. Instrument de mare precizie, cu care se măsoară dimensiuni mici. ♦ Instrument gradat adaptat la ocularul unui microscop sau al unui alt aparat optic pentru a măsura dimensiunile obiectelor observate. [< fr. micromètre, cf. germ. Mikrometer < gr. mikros – mic, metron – măsură]. Vezi definitia »
CĂPẮSTRU, căpestre, s. n. Porțiune de harnașament, confecționată din frânghie sau din curea, care se pune pe capul calului, al măgarului etc. pentru a lega animalul respectiv la iesle sau pentru a-l duce undeva. – Lat. capistrum. Vezi definitia »
PERMEAMÉTRU, permeametre, s. n. Aparat pentru determinarea permeabilității unui material. [Pr.: -me-a-] – Din fr. perméamètre, germ. Permeameter. Vezi definitia »
AMPERORMÉTRU, amperormetre, s. n. Instrument care înregistrează sarcina electrică trecută printr-un conductor. – Fr. ampèreheuremètre. Vezi definitia »
BALÁSTRU s. n. compas dintr-un braț, cu manșon la partea superioară, de care este legat un al doilea braț care se arcuiește și poartă un creion, la trasarea de cercuri mari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z