Definita cuvantului hidroizohipsă
HIDROIZOHÍPSĂ s.f. Linie care unește punctele cu același nivel hidrostatic subteran la stratele acvifere cu nivel liber. [< fr. hydroisohypse].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hidroizohipsă
VẤRSTĂ2, vârste, s. f. (Reg.) 1. Dungă sau bandă de altă culoare (într-o țesătură, în penajul unei păsări etc.); ornament care constă în dungi de altă culoare. 2. Mănunchi de flori, buchet. [Var.: vrấstă s. f.] – Din scr. vrsta. Vezi definitia »
PLASMODÉRMĂ s. f. zonă citoplasmatică, periferică hialină, la organismele unicelulare. (< fr. plasmoderme) Vezi definitia »
TORPÍLĂ, torpile, s. f. 1. Proiectil submarin prevăzut cu motor propriu și cu încărcătură explozivă, care se lansează împotriva unei nave inamice de pe o navă de luptă, din avion sau de pe coastă. 2. Pește marin cu schelet cartilaginos, cu corpul turtit dorsal și ventral, capabil să producă la atingere, descărcări electrice cu care își ucide prada (Torpedo marmorata). 3. (Ieșit din uz; în compusul) Om-torpilă = torpilă (1) condusă la țintă de unul sau doi oameni, care se îndepărtau după ce o prindeau de fundul navei. – Din fr. torpille. Vezi definitia »
ANTITOXÍNĂ s.f. Substanță pe care o produce organismul pentru a se apăra împotriva toxinelor. V. anticorp. [Cf. fr. antitoxine]. Vezi definitia »
SPLENOLÍZĂ s. f. proces de dezintegrare a țesutului splenic. (< fr. splénolyse) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z