Definita cuvantului hidrosadenită
HIDROSADENÍTĂ s.f. Inflamație a glandelor sudoripare, de obicei a celor de la subsuoară, care evoluează sub forma unor abcese adânci ce se vindecă greu. [< fr. hidrosadénite, cf. gr. hidros – sudoare, aden – glandă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrosadenită
una mică expr. 1. țap de bere (în contrast cu halba). 2. cinzeacă de băutură spirtoasă. 3. ceașcă mică de cafea. 4. (er.) contact sexual rapid. 5. (deț.) pâră sau informație de mică importanță. Vezi definitia »
PRIMOGENITÚRĂ s. f. prioritate pe care o are cel dintâi născut între frați (în familiile nobile și domnitoare). (< fr. primogéniture) Vezi definitia »
TELECINEMATÉCĂ s. f. 1. arhivă de filme pentru televiziune. 2. transmisiune de filme cinematografice de bună calitate prin televiziune. (< fr. télécinémathèque) Vezi definitia »
DATORÍNȚĂ, datorințe, s. f. (Înv.) Obligație (morală); îndatorire. – Datori + suf. -ință. Vezi definitia »
LAVALIÉRĂ s. f. 1. cravată înnodată ca o fundă, cu capetele lăsate în jos. 2. microfon de formă alungită care se atașează la rever sau într-un buzunar de la piept celor care participă la emisiuni organizate de televiziune. (< fr. lavallière) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z