Definita cuvantului mozdon
mozdón, mozdoáne, s.n. (reg.) locomotivă, motor.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu mozdon
ÓRGANON s. n. (Livr.) Instrument, mijloc de muncă și de cercetare științifică. – Din ngr. órganon. Vezi definitia »
PERNIÓN s.n. (Med.) Tumefiere cutanată la extremități, care apare în urma unor degerături. [Pron. -ni-on. / < fr. pernion, cf. lat. pernio – degerătură]. Vezi definitia »
TEMPOFÓN s. n. aparat care permite modificarea duratei unei înregistrări, cu sau fără schimbarea frecvenței. (< fr. tempophone) Vezi definitia »
XILOFÓN s.n. Instrument muzical de percuție format din lamele de lemn, diferite ca dimensiuni și esență, care se lovesc cu două baghete de lemn. [< fr., engl. xylophone, cf. gr. xylon – lemn, phone – sunet]. Vezi definitia »
MEDALIÓN s.n. 1. Bijuterie ovală sau rotundă în care se păstrează o fotografie sau o mică amintire și care se poartă de obicei la gât. 2. Fotografie sau tablou de formă ovală sau rotundă. 3. Ornament rotund sau oval care cuprinde un basorelief, o inscripție. ♦ Motiv în formă de romb care se aplică în mijlocul unei țesături. 4. Preparat culinar de formă rotundă sau ovală. 5. Scurtă scriere literară în proză, articol critic în care se schițează portretul unei personalități. ♦ Spectacol, emisiune etc. dedicată evocării unui compozitor sau unui scriitor. [Pron. -li-on. / < fr. médaillon, cf. it. medaglione]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z