Definita cuvantului avort
avórt (avórturi), s. n. – Întrerupere a gravidității. Lat. abortus, modificat de contaminarea cu fr. avorter.Der. (din fr.) avorta, vb.; avorton, s. m.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu avort
FLIRT s. n. 1. schimb de complimente și amabilități între două persoane de sex opus; cochetărie. 2. legătură de dragoste ușoară, nestatornică; aventură. ◊ persoană cu care se întreține o astfel de legătură. (< fr. flirt) Vezi definitia »
INCONFÓRT s. n. disconfort; neplăcere. (< fr. inconfort) Vezi definitia »
SART, sarturi, s. n. Odgon de oțel sau de cânepă care servește la fixarea laterală a catargelor și la prinderea scărilor pentru urcarea pe acestea. – Din it. sarta. Vezi definitia »
SFERT, sferturi, s. n. 1. Fiecare dintre cele patru părți egale în care se poate împărți un întreg; a patra parte dintr-un întreg; fîrtai. ◊ Loc. adv. Pe sfert (sau pe trei sferturi) = (cam) cât a patra parte (sau cât trei părți) din întreg. ◊ Expr. Trei sferturi = poziție a capului intermediară între poziția din față și cea din profil. 2. (Înv.) Dare în bani reprezentând a patra parte din bir și plătibilă de patru ori pe an. [Var.: (reg.) șfert s. n.] – Din sl. četvrŭtŭ. Vezi definitia »
CONTÓRT, -Ă adj. Învârtit, sucit. ♦ (Despre frunze) Care se acoperă parțial una pe alta. [Cf. it. contorto, lat. contortus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z