Definita cuvantului hipism
HIPÍSM s.n. Sport practicat cu caii (de curse); călărie. [< fr. hippisme, cf. gr. hippos – cal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hipism
MILLERANDÍSM s.n. Colaborare lipsită de principii între socialiștii de dreapta și burghezie, începând cu intrarea lui Millerand într-un guvern francez în 1899. [< Millerand – om politic francez + -ism]. Vezi definitia »
POANTILÍSM s. n. procedeu în pictura modernă impresionistă, constând în reducerea petei de culoare la un mozaic de puncte; divizionism. (< fr. pointillisme) Vezi definitia »
ASTIGMATÍSM s.n. 1. Defect al vederii, datorat faptului că curbura corneei sau a cristalinului este neegală și face ca ochiul să perceapă obiectele deformate. 2. Defect al unei lentile, care dă o imagine deformată datorită curburii sale neegale. [< fr. astigmatisme, cf. gr. a – fără, stigma – pată]. Vezi definitia »
EXCLUSIVÍSM s. n. 1. refuz categoric de a ține seama de părerile sau ideile altora. 2. caracterul, însușirea a ceea ce este exclusiv. (< fr. exclusivisme) Vezi definitia »
s.m. Vas cilindric din lemn servind ca unitate de măsură pentru boabe de cereale, în special grîu, capacitatea fiind de 2,5 litri (în Oltenia). Provine din diminutivul de la baniță. pl. masculin un bănicior – doi băniciori Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z