Definita cuvantului histochimie
HISTOCHIMÍE s.f. Studiul chimic al substanțelor care intră în compoziția celulei și a țesuturilor organismului. [Gen. -iei. / < fr. histochimie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu histochimie
SUBSCRÍE, subscriu, vb. III. 1. Tranz. A-și pune semnătura sub un text scris sau pe un act, ca autor al lui sau ca unul care își însușește cele scrise; a subsemna. 2. Intranz. și tranz. A se angaja, printr-o semnătură, la o contribuție bănească pentru o operă de interes particular sau public. 3. Intranz. Fig. A aproba verbal părerea cuiva. – Sub1- + scrie (după fr. souscrire, lat. subscribere). Vezi definitia »
FEROTIPÍE s. f. Procedeu de reproducere fotografică în care materialul sensibil este format dintr-o emulsie de colodiu aplicată pe o tablă smălțuită. – Din fr. ferrotypie. Vezi definitia »
PREDÍCȚIE s.f. 1. Operație rațională de anticipare a unui eveniment sau fenomen; previziune. 2. Prevestire; presentiment. [Gen. -iei, var. predicțiune s.f. / cf. fr. prédiction, lat. praedictio]. Vezi definitia »
DAGHEREOTIPÍE s.f. Vechi procedeu de a reproduce imaginile obiectelor pe o placă de cupru argintată, sensibilizată cu vapori de iod. [Gen. -iei, var. dagherotipie s.f. / < fr. daguerréotypie]. Vezi definitia »
COMUTÁȚIE, comutații, s. f. 1. Totalitatea operațiilor, manuale sau automate, de conectare și de deconectare a liniilor în vederea realizării unei legături telefonice. 2. Proces de schimbare rapidă a sensului sau a valorii curentului dintr-o secțiune a înfășurării indusului unei mașini electrice cu colector când lamelele la care este legată trec pe sub perii. – Din fr. commutation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z