Definita cuvantului hormon
HORMÓN s.m. Secreție a glandelor endocrine, care stimulează și coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. [< fr., engl. hormone, cf. gr. horman – a excita].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hormon
HISTRIÓN, histrioni, s. m. 1. Actor de comedie la greci și la romani; bufon. 2. Măscărici, comediant lipsit de talent. ♦ Fig. Om ipocrit, perfid, șarlatan. [Pr.: -tri-on.Var.: istrión s. m.] – Din fr. histrion, lat. histrio, -onis. Vezi definitia »
ECUSÓN s.n. 1. Stemă, blazon. 2. Placă de metal sau din alt material, de obicei în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♦ (Arhit.) Loc încadrat de decorații și de ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripții. [Pl. -oane. / < fr. écusson]. Vezi definitia »
ETALÓN s.n. Model, tip cu care trebuie să se potrivească, cu care trebuie să fie conforme unitățile de măsură. ♦ Greutate dintr-un metal prețios care servește drept bază unui sistem monetar. ◊ Etalon-aur (sau -argint) = unitate-tip (de aur sau de argint), a valorilor monetare. [< fr. étalon]. Vezi definitia »
falchídion s.n. (înv.) partea legiuită din avere la care moștenitorii au dreptul. Vezi definitia »
ANDROSTERÓN s. m. Hormon sexual masculin prezent în urină, care are o activitate mai slabă decât a testosteronului. [Var.: androsterónă s. f.] – Din fr. androstérone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z