Definita cuvantului nauscopie
nauscopíe s.f. (înv.) observarea navelor de la mare distanță, cu ajutorul nauscopului.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nauscopie
SIFONĂRÍE, sifonării, s. f. Magazin, loc în care se încarcă și se vând sifoane (3). – Sifon + suf. -ărie. Vezi definitia »
PĂPĂDÍE, păpădii, s. f. Plantă erbacee din familia compozitelor, cu frunze lungi, crestate (care se mănâncă uneori ca salată) și cu flori galbene grupate în capitule (Taraxacum officinale). – Din bg. popadija. Vezi definitia »
EUFÚNCȚIE s.f. (Fil.) Funcție care menține sau sporește adaptarea unei unități date la contextul ei social. [Pron. e-u-, gen. -iei. / < fr. eufonction]. Vezi definitia »
RAHIALGÍE s. f. durere a coloanei vertebrale. (< fr. rachialgie) Vezi definitia »
HÂRTÍE, hârtii, s. f. 1. Produs industrial special pentru scris, tipărit, desenat, împachetat etc., fabricat din substanțe organice vegetale și materiale de încleiere și de colorare, în formă de foi subțiri și întinse. ◊ Expr. A pune (sau a așterne) ceva pe hârtie = a scrie, a redacta ceva. 2. Foaie de hârtie (1) (scrisă sau tipărită). 3. Act, document, scrisoare etc. cu caracter oficial. 4. Ban de hârtie (1), bancnotă. Cinci hârtii de câte o sută.Hârtie de valoare = înscris care atestă participarea la formarea unui capital sau la acordarea unui împrumut și care dă proprietarului sau posesorului său dreptul de a primi dividende sau de a încasa dobândă. Hârtie-monedă = bani de hârtie. 5. (Sport) Categorie de greutate în box, la juniori, între 45 și 48 kg. – Din sl. chartija. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z