Definita cuvantului icter
ÍCTER s.n. Boală a ficatului constând în trecerea fierii în sânge și în îngălbenirea pielii și a albului ochilor bolnavului etc.; (pop.) gălbinare. [< fr. ictère, cf. gr. ikteros].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu icter
PETROLIÉR, -Ă adj. Referitor la petrol. // s.n. Navă special construită pentru transportul petrolului. [Pron. -li-er. / < fr. pétrolier]. Vezi definitia »
REMORCHÉR s.n. Navă puternică folosită pentru remorcarea altor nave. // adj. Avion remorcher = avion care tractează unul sau mai multe planoare la zbor. [Cf. fr. remorqueur]. Vezi definitia »
RETRIEVER RI-TRÍ-VĂR/ s. m. câine de vânătoare de rasă engleză, dresat pentru a descoperi și a aduce vânatul. (< engl., fr. retriever) Vezi definitia »
BERBÉR, -Ă, berberi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație hamito-semitică din nordul Africii; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. Care aparține berberilor (1), privitor la berberi. – Din fr. berbère. Vezi definitia »
ȘANTIÉR s. n. 1. loc pe care se construiește o clădire, un obiectiv industrial etc. și unde sunt amplasate instalațiile necesare executării acestei construcții. 2. întreprindere unde se construiesc și se repară nave. 3. (fig.) perioadă de efectuare a unei munci de creație literară, artistică și științifică. (< fr. chantier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z