Definita cuvantului flictenă
FLICTÉNĂ, flictene, s. f. Bășicuță plină cu lichid care se formează la suprafața pielii în arsurile ușoare. – Din fr. phlyctène.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flictenă
mineriadă, mineriade s. f. manifestație de forță a minerilor din Valea Jiului pe străzile Bucureștiului, soldată, de la caz la caz, cu victimizarea populației civile sau cu răsturnarea unui guvern (în perioada 1990-1997). Vezi definitia »
șópă, șópe, s.f. (înv.) șopină (v.). Vezi definitia »
BISÉRICĂ, biserici, s. f. 1. Clădire destinată celebrării unui cult creștin. ◊ Expr. A lua calea bisericii = a deveni evlavios, pios. A (nu) fi ușă de biserică = a (nu) respecta morala religioasă, a (nu)-și îngădui abateri de la morala religioasă, a (nu) duce o viață pioasă; p. ext. a (nu) fi cinstit, a (nu) fi corect. A nu fi dus (de multe ori) la biserică = a nu da importanță conveniențelor sociale; a nu se sfii să spună cuiva în față lucruri neplăcute. 2. Instituția creștinismului în ansamblu. 3. Comunitate religioasă de același cult. Biserica ortodoxă.Lat. basilica. Vezi definitia »
PROGESTERÓNĂ s. f. Hormon care se formează în ovare și care este indispensabil în procesul de reproducere. ♦ Medicament preparat cu acest hormon. [Var.: progesterón s. n.] – Din fr. progestérone. Vezi definitia »
AMFETAMÍNĂ s.f. (Biol.) Substanță care excită scoarța cerebrală, înlăturând temporar somnul și foamea; benzedrină. [< fr. amphétamine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z