Definita cuvantului iezuit
IEZUÍT s.m. Membru al unui ordin de călugări catolici, creat în 1534 de Ignațiu de Loyola pentru a lupta împotriva mișcărilor populare și gândirii progresiste. ♦ (Fig.) Ipocrit, viclean, perfid. // adj. De iezuit, al iezuiților, specific iezuiților; perfid. [Cf. fr. jésuite, germ. Jesuit].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu iezuit
OCOLÍT, -Ă, ocoliți, -te, adj. Care se abate din drumul drept, care face ocoluri sau cotituri; care înconjură. ♦ Fig. Care este făcut sau spus cu înconjur, pe departe. ◊ Expr. Pe căi ocolite = prin mijloace indirecte, nerecomandabile, prin subterfugii. – V. ocoli. Vezi definitia »
INTERVENÍT, -Ă, interveníți, -te, adj. Care s-a ivit, a survenit, s-a întâmplat. ♦ Care a rezultat ca urmare a unei solicitări sau a unui demers (în favoarea cuiva). (din interveni) [folosit în corpul DEX] Vezi definitia »
PLUMBUIT2, -Ă, plumbuiți, -te, adj. 1. (Despre colete, vagoane, saci etc.) Sigilat cu plumb (3). 2. (Despre piese metalice) Acoperit cu un strat de (aliaj de) plumb (1). ♦ Fig. Întunecat, mohorât. ♦ Întărit sau prevăzut cu (bucățele de) plumb ca să atârne greu. – V. plumbui. Vezi definitia »
protegarisít, -ă, adj. (înv.) protejat. Vezi definitia »
neamăgít, -ă, adj. (înv.) neamăgeț; care nu amăgește. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z