Definita cuvantului impresionabilitate
IMPRESIONABILITÁTE s.f. Însușirea de a fi impresionabil; sensibilitate, emotivitate. [Pron. -si-o-. / < fr. impressionnabilité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu impresionabilitate
ENORMITÁTE s.f. 1. (Rar) Întindere colosală. 2. Lucru de necrezut; exagerare. ♦ Prostie, gugumănie; aberație, absurditate. [< cf. fr. énormité, lat. enormitas]. Vezi definitia »
COMUTATIVITÁTE s. f. 1. (mat.) proprietate a unei operații de a fi independentă de ordinea elementelor cu care se operează. 2. particularitate a atenției, gândirii, percepției de a se deplasa de la o activitate la alta. 3. însușire a diverselor elemente ale limbii de a intra în aceleași construcții. (<fr. commutativité) Vezi definitia »
SAGACITÁTE s. f. (Livr.) Facultate a minții omenești de a înțelege ușor și repede ceva; perspicacitate, agerime. – Din fr. sagacité. Vezi definitia »
FECIORÉȘTE2 adv. Ca feciorii (2). În felul feciorilor. – Fecior + suf. -ește. Vezi definitia »
COTITÁTE s.f. Sumă la care se ridică partea fiecăruia dintr-un întreg; cotă. ◊ Cotitate disponibilă = parte din avere de care se poate dispune în viață sau prin testament, liberă de orice obligații legale de moștenire. [Cf. fr. quotité < lat. quotus – cât]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z