Definita cuvantului imunitate
IMUNITÁTE s.f. 1. Stare a unui organism care a devenit rezistent față de anumite boli sau otrăvuri. 2. Situația unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor sau drepturilor pe care le are. ◊ Imunitate parlamentară = situație de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; imunitate diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etc. [Cf. fr. immunité, lat. immunitas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu imunitate
Este procedeul prin care cafeaua verde (si anume structura sa moleculara) se transforma printr-un aport important de caldura („prajire”), dintr-un bob dur si practic inodor intr-un bob umflat. In acest proces, bobul se usuca, pierde cam 15-20 din greutate si isi mareste volumul cu 1/3. Torefactia poate dura intre 1minut si 30secunde si 20 minute, in functie de procedeul si tehnologia aleasa. Vezi definitia »
PLURALITÁTE s.f. Multiplicitate, diversitate, număr mare. [Cf. fr. pluralité, lat. pluralitas]. Vezi definitia »
purceléte, purceléți, s.m. (reg.) purcel mai mare; purcelandru. Vezi definitia »
RATÍTE s. f. pl. (Zool.) Acarinate. – Din fr. ratites. Vezi definitia »
ANXIETÁTE s. f. (Franțuzism) Neliniște, îngrijorare. [Pr.: -xi-e-] – Fr. anxiété (lat. lit. anxietas, -atis). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z