Definita cuvantului inactivism
INACTIVÍSM s.n. Accentuare a atitudinii inactive, mod de viață care evită întâmplările lumii din afară. [< germ. Inaktivismus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inactivism
PROXENETÍSM s.n. Ocupația proxenetului. [Cf. fr. proxénétisme]. Vezi definitia »
CHIMÍSM s.n. Totalitatea fenomenelor naturale (mai ales organice) care se produc în virtutea legilor de care se ocupă chimia. ◊ Chimism gastric = probă de laborator prin care se studiază sucurile gastrice. [< fr. chimisme]. Vezi definitia »
PERIPATETICÍSM s. n. (Rar) Peripatetism. – Peripatetic + suf. -ism. Vezi definitia »
OBLOMOVÍSM s.n. Atitudine de apatie, spirit de stagnare. [< Oblomov – eroul romanului scriitorului rus I. A. Goncearov + -ism, după rus. oblomovșcina]. Vezi definitia »
DIVIZIONÍSM s. n. Curent în pictura sfârșitului sec. XIX si începutului sec. XX, care își are originile în impresionism și al cărui principal reprezentant și inițiator este Georges-Pierre Seurat. În critica de specialitate, poantilismul este considerat a fi doar o verigă a divizionismului. Curentul aduce în pictura vremii tehnica punctării și a divizării imaginilor, scoțând în evidență formele și contururile prin opoziția culorilor complementare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z