Definita cuvantului indice
ÍNDICE I. s.m. 1. (Mat.) Semn distinctiv afectat unei litere reprezentând în același calcul mai multe mărimi analoage. 2. Număr, cifră. ♦ Cifră dintr-un plan economic care trebuie atinsă pentru a se realiza un anumit nivel de producție cantitativ și calitativ. 3. Mărime care caracterizează o proprietate a unei substanțe, a unui sistem tehnic etc. 4. Fapt, indiciu care arată aspectul unui fenomen, al unei situații etc. II. s.n. 1. Index. ◊ Indice de clasificare = combinație de cifre și litere cu care se notează, într-un sistem de clasificare după conținut, publicațiile. 2. (Fiz.) Indicator al scării unui instrument de măsură. [< lat. index, cf. it., fr. indice].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu indice
DISPLÁCE vb. III v. displăcea. Vezi definitia »
ČESKÉ BUDEJOVICE [céske budeiovițe], oraș în V Ceho-Slovaciei (Cehia), pe Vltava; 111 mii loc. (1986, cu suburbiile). Nod de comunicații. Constr. de mașini, produse chimice și alim. (bere), prelucr. lemnului (creioane „Koh-i-Noor”). Fundat în 1265. Vezi definitia »
PRODÚCE vb. III. 1. tr. A crea, a face, a realiza (ceva). 2. tr. A aduce beneficii, venituri; a rodi. 3. tr. A pricinui, a cauza. 4. refl. A se prezenta în public cu un număr artistic. [P.i. prodúc. / < lat. producere, cf. fr. produire]. Vezi definitia »
dance (angl.) [pron. dens] (dan-ce) s. n., art. dance-ul [pron. dénsul] Vezi definitia »
ce inseamana nimfomana Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z