Definita cuvantului insalubru
INSALÚBRU, -Ă adj. Dăunător sănătății. [< fr. insalubre].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu insalubru
KILOVOLTMÉTRU, kilovoltmétre, s.n. Voltmetru pentru măsurarea tensiunii în kilovolți. (din fr. kilovoltmètre) [def. MDN] Vezi definitia »
ORCHÉSTRU s. n. v. orchestră. Vezi definitia »
REGÍSTRU s.n. 1. Condică în care se consemnează diferite date și acte oficiale. 2. Dispozitiv cu ajutorul căruia se reglează tirajul sau închiderea unui canal, a unui cilindru. 3. Suprafața dintre două profiluri orizontale care se întind pe lungimea unei fațade. 4. Întinderea scării muzicale pe care o poate emite un instrument sau o voce. ♦ (Concr.) Garnitură de tuburi de orgă (sau de coarde de clavecin) cu acordaj diferit, dar cu același timbru. 5. Dispozitiv folosit în centralele telefonice automate la dirijarea selecției legăturilor. ♦ Registru de memorie = dispozitiv care face parte din organele de comandă și calcul ale unui calculator electronic. 6. (Poligr.) Ansamblul semnelor de reper care indică suprapunerea exactă a tiparului pe ambele fețe ale hârtiei. [< fr. registre, it. registro, germ. Register]. Vezi definitia »
ACCELEROMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea valorilor accelerației. (< fr. accéléromètre) Vezi definitia »
BALÁSTRU s. n. compas dintr-un braț, cu manșon la partea superioară, de care este legat un al doilea braț care se arcuiește și poartă un creion, la trasarea de cercuri mari. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z