Definita cuvantului oscilație
OSCILÁȚIE, oscilații, s. f. 1. Mișcare periodică alternativă și simetrică a unui corp în raport cu o anumită poziție a sa; vibrație, pendulare, oscilare. 2. Variație periodică în timp a valorilor unei mărimi care caracterizează un sistem fizic, însoțită de o transformare a energiei dintr-o formă în alta. 3. Fig. Nehotărâre, șovăială; fluctuație. – Din fr. oscillation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oscilație
AMETROPÍE s. f. viciu de refracție a ochiului. (< fr. amétropie) Vezi definitia »
SILNICÍE, silnicii, s. f. 1. Constrângere, oprimare, violență; abuz, samavolnicie; silă (2). 2. (Înv.) Putere, forță. – Silnic + suf. -ie. Vezi definitia »
PARACUZÍE s. f. hipersensibilitate auditivă. ◊ iluzie auditivă. (< fr. paracousie) Vezi definitia »
Condiție (boală) de etiologie necunoscută în care există o deformare structurală a țesutului erectil al penisului Sursa: http://www.potencialis.ro/cns/glossary/overview.html Vezi definitia »
DECÍZIE, decizii, s. f. 1. Hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție. ♦ Hotărâre luată de un organ al administrației de stat sau de un organ de jurisdicție. 2. (Rar) Calitatea de a fi ferm, hotărât; fermitate. [Var.: deciziúne s. f.] – Din fr. décision, lat. decisio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z