Definita cuvantului inspirat
INSPIRÁT, -Ă adj. Cuprins de inspirație (2). ◊ A fi bine inspirat = a avea o idee bună. [< inspira].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inspirat
COMANDITÁT, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) căruia i se comanditează un capital, care răspunde nelimitat pentru gestiune. [Cf. fr. commandité]. Vezi definitia »
licențiat, -ă, licențiați, -te s. m., s. f. (glum.) absolvent de liceu. Vezi definitia »
SINDICÁT s.n. 1. Organizație de masă care reunește pe bază de adeziune voluntară oameni ai muncii din întreprinderi sau instituții și care are drept scop să lupte pentru satisfacerea revendicărilor economice și politice ale membrilor săi. 2. Totalitatea membrilor unui sindicat (1). ♦ Sediu al unei organizații sindicale. 3. Organizație economică monopolistă în cadrul căreia desfacerea mărfurilor și uneori achiziționarea materiilor prime se fac în comun, cu scopul de a elimina pe concurenți și de a spori astfel profiturile. [Cf. fr. syndicat, rus. sindikat]. Vezi definitia »
(lat. „abbattere”; 4. fr.) vb. III 1. Tranz. și refl. A (se) îndepărta de la un drum urmat, de la o anumită direcție sau valoare; fig. de la o linie de conduită, de la o normă fizată etc. 2.Refl. A se opri în treacăt undeva (părăsind drumul inițial), a coci, a trece pe la ... 3.Refl. (Despre fenomene ale naturii, calamitați, necazuri etc) A se produce pe neașteptate (și cu intensitate). ◊ Intranz. A-i veni o idee, a-i trece prin minte, a i se năzări. 4.Tranz. A doborî. Vezi definitia »
MINERALIZÁT, -Ă, mineralizați, -te, adj. Care s-a transformat în mineral sau în apă minerală. – V. mineraliza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z