Definita cuvantului intelectual
INTELECTUÁL, -Ă adj. Referitor la activitatea de gândire, la intelect. // s.m. și f. Cel care are ca specialitate, pe baza unei pregătiri corespunzătoare, munca intelectuală și lucrează în domeniul științei, al artei, al economiei, tehnicii, învățământului etc. [Pron. -tu-al. / cf. fr. intellectuel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu intelectual
INTERNAȚIONÁL, -Ă, internaționali, -e, adj. Care are loc între mai multe națiuni, care angajează sau privește mai multe țări, privitor la raporturile dintre națiuni. La care participă reprezentanții mai multor state; care are o importanță ce depășește granițele unei singure țări. ◊ Limbă internațională = limbă națională cu largă circulație în afara granițelor unei națiuni și folosită în mod oficial, mai ales în relațiile diplomatice. Drept internațional = totalitatea normelor de drept care reglementează raporturile dintre state. ♦ (Substantivat) Sportiv care reprezintă țara sa într-o competiție internațională. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. international. Vezi definitia »
COMUNÁL, -Ă adj. De comună, referitor la comună; care unește două sau mai multe comune. [ < fr. communal]. Vezi definitia »
DIAMETRÁL, -Ă I. adj. referitor la diametru. II. adv. 1. de la un capăt la altul; de-a curmezișul. 2. (fig.) cu totul, absolut. ♦ ~ opus = total opus; de neîmpăcat. (< fr. diamétral) Vezi definitia »
AREÁL, -Ă adj. În afara realității; (spec.) care respinge apropierile simplificatoare prea directe între planul artistic și cel real. [Pron. -re-al. / cf. it. areale]. Vezi definitia »
SCLERÁL, -Ă adj. Referitor la sclerotică; al scleroticii. [< fr. scléral]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z