Definita cuvantului interna
INTERNÁ vb. I. tr. 1. A instala în spital (un bolnav) pentru tratament. 2. A închide (pe cineva) într-un lagăr, într-un ospiciu etc. pentru a fi ținut sub supraveghere. [< fr. interner, it. internare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu interna
INCRIMINÁ vb. tr. a imputa cuiva acte criminale, abuzuri etc.; a învinui. (< fr. incriminer, lat. incriminare) Vezi definitia »
signá, signéz, vb. I (înv.) a semna. Vezi definitia »
patrociná, patrocinéz, vb. I (înv.) a patrona. Vezi definitia »
Buna ziua si La multi ani. De ce definitia antisemitism este „ Atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei” – Din fr. antisémitisme. Iar definitia semitism este SEMÍT, -Ă, „semiți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. 2. Adj. Care aparține semiților (1), privitor la semiți; semitic. – Din fr. sémite. Am citit altceva: termenul Antisemitismus fusese inventat in 1879 de germanul Wilhelm Marr, pentru a inlocui ”antiiudasim„ sursa http://www.tiuk.reea.net/10/gomaafianti.html Sper ca nu am deranjat pe nimeni. Multumesc. Sper ca mai pot intervenii. Vezi definitia »
SUPRAANTRENÁ vb. refl. (sport) a se antrena în mod exagerat. (după fr. surentrainer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z