Definita cuvantului internat
INTERNÁT s.n. Instituție școlară în care locuiesc și iau masa elevi; situația unui elev intern. ♦ Funcția unui medic angajat prin concurs sau a unui student în medicină care face practică la un spital și are și locuința acolo. [Cf. fr. internat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu internat
ZIGURÁT s. n. templu monumental mesopotamian, piramidă în trepte, alcătuit prin suprapunerea de prisme dreptunghiulare din ce în ce mai mici. (< fr. ziggourat) Vezi definitia »
PERIMÁT, -Ă, perimați, -te, adj. (Despre idei, concepții, teorii) Care nu mai este actual; învechit, demodat, ieșit din uz. ♦ (Jur.; despre procese, recursuri) Stins, anulat prin depășirea termenului legal. – V. perima. Vezi definitia »
CAMPIONÁT, campionate, s. n. 1. Competiție oficială organizată pe o probă sau pe o ramură de sport, pentru desemnarea celui mai bun sportiv sau a celei mai bune echipe. 2. Situația, calitatea de campion. [Pr.: -pi-o-] – Din it. campionato. Vezi definitia »
FORÁT, -Ă, foráți, -te, adj. Care a fost supus operației de foraj. (din fora) [folosit în corpul DEX] Vezi definitia »
COMITÁT, comitate, s. n. Unitate administrativ-teritorială, în unele țări condusă de un comite2 (sau conte); district. – Din germ. Komitat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z