Definita cuvantului internațional
INTERNAȚIONÁL, -Ă adj. 1. Care se petrece între națiuni. ♦ Care privește raporturile dintre națiuni. 2. Care privește toate națiunile; de importanță mondială. // s.m. Participant la jocurile sportive internaționale. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. international, germ. international, it. internazionale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu internațional
OPOCEFÁL s. m. monstru caracterizat prin atrofia regiunii inferioare a craniului, prin fuziunea urechilor și absența gurii și a nasului. (< fr. opocéphale) Vezi definitia »
ENDONAZÁL, -Ă adj. Referitor la mucoasa dinăuntrul nasului. [Cf. fr. endonasal]. Vezi definitia »
ILEGÁL, -Ă, ilegali, -e, adj. 1. Care nu este în conformitate cu legea, care încalcă legea. 2. Care nu este recunoscut, admis de lege, aprobat de autoritățile unei țări, care desfășoară în ascuns o activitate (politică); p. ext. care servește acestei activități; conspirativ, clandestin. – Din fr. illégal. Vezi definitia »
ANTICLINÁL, anticlinale, s. n. Parte a unei cute geologice ridicate în formă de boltă. – Din fr. anticlinal. Vezi definitia »
MUNICIPÁL, -Ă, municipali, -e, adj. Care aparține unui municipiu, privitor la un municipiu, de municipiu. – Din fr. municipal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z