Definita cuvantului cinabru
CINÁBRU s. n. Sulfură naturală de mercur, de culoare roșie, folosită mai ales la prepararea vopselelor. – Din fr. cinabre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cinabru
NEFELOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea concentrației emulsiilor prin metode optice. [< germ. Nephelometer]. Vezi definitia »
ATMIDOMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea cantității de lichid evaporat de o plantă în atmosferă într-un timp dat; atmometru. (< fr. atmidomètre) Vezi definitia »
TÍMBRU s.n. 1. Imprimat de dimensiuni mici care servește ca dovadă pentru plata unor impozite, a unor taxe sau a unor cotizații; (p. ext.) ștampilă cu care se imprimă unele imprimate de acest fel. ♦ Timbru sec = imagine imprimată în relief pe hârtie, cu ajutorul unei ștampile de metal. 2. Taxă reprezentând valoarea unui timbru (1) plătită în numerar unei administrații publice. 3. (Fiz.; muz.) Calitate a unui sunet prin care acesta se deosebește de un sunet de aceeași înălțime produs de un alt izvor sonor. 4. (Herald.) Termen prin care se înțelege coiful heraldic cu cimierul și lambrechinii săi. [< fr. timbre, cf. it. timbro]. Vezi definitia »
SCÉPTRU s.n. Un fel de baston împodobit, care se poartă ca semn al autorității. ♦ (Fig.) Demnitate, putere, mărime, domnie. [Pl. -re, -ruri (s.m.) -ri. / cf. fr. sceptre, lat. sceptrum, gr. skeptron – baston]. Vezi definitia »
TELETERMOMÉTRU s. n. termometru cu citire de la distanță. (< fr. téléthermomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z