Definita cuvantului intramagmatic
INTRAMAGMÁTIC, -Ă adj. (Geol.) Care este în interiorul magmei; care s-a consolidat în adâncimea scoarței terestre. [Cf. fr. intermagmatique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu intramagmatic
ELÉCTRIC, -Ă adj. De electricitate, care produce electricitate. ◊ Câmp electric = regiune a spațiului în care se exercită forțe asupra corpurilor încărcate cu electricitate; stare fizică care există într-o asemenea regiune; energie electrică = energie proprie numai câmpurilor electrice; centrală electrică = centrală care produce energie electrică; sarcină electrică = electricitate (1). [< fr. électrique]. Vezi definitia »
METAPSÍHIC, -Ă I. adj. (despre fenomene psihice) ale căror cauză și mod de desfășurare nu pot fi explicate științific; parapsihic. II. s. f. disciplină psihologică având ca obiect studiul fenomenelor metapsihice; metapsihologie, parapsihologie. (< fr. métapsychique) Vezi definitia »
SPLÉNIC, -Ă adj. Care aparține splinei. [< fr. splénique]. Vezi definitia »
ALARIC, numele a doi regi vizigoți. A. I (395-410) a făcut incursiuni în Pen. Balcanică și în Italia, cucerind și jefuind Roma (410). A. II (484-507). Din ordinul lui A. II a fost întocmit un cod selectiv de legi romane („Breviarul lui Alaric”). Înfrînt de francii conduși de Clovis (507) în bătălia de la Vouillé. Vezi definitia »
SOVIÉTIC, -Ă, sovietici, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația de bază a Uniunii Sovietice sau era originară de acolo. 2. Adj. Care aparținea Uniunii Sovietice sau sovieticilor (1), privitor la Uniunea Sovietică sau la sovietici, originar din Uniunea Sovietică. ♦ Care aparținea sovietelor, privitor la soviete; propriu sovietelor. [Pr.: -vi-e-] – Din fr. soviétique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z