Definita cuvantului nova
nóva s.f. (reg.) varietate de struguri hibrizi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nova
Va semnalez ca la Ghidul de exprimare indicati gresit pluralul acestui substantiv (ex. ziar), ca fiind cotidiene. La rubrica „definitie” nu faceti greseala, si mentionati corect pluralul cotidiane. Vezi definitia »
SUBSTANTIVÁ, substantivez, vb. I. Tranz. A întrebuința în funcție de substantiv o parte de vorbire care aparține altei categorii gramaticale decât substantivul. ♦ Refl. (Despre părți de vorbire care aparțin altei categorii gramaticale decât substantivul) A se transforma în substantiv, a deveni substantiv. – Fr. substantiver. Vezi definitia »
ELEVÁ vb. tr. a ridica. (< fr. élever) Vezi definitia »
PRIVÁ, privez, vb. I. Tranz. (Livr.) A împiedica pe cineva să se bucure de un avantaj, de un drept care i se cuvine, de ceva necesar. ♦ Refl. A renunța (de bunăvoie sau constrâns la ceva necesar) la un bun sau la un drept. – Din fr. priver, lat. privare. Vezi definitia »
INACTIVÁ vb. I. tr. A face ceva să devină inactiv, să nu poată reacționa; a anihila, a suprima un agent biologic; a neutraliza. [Cf. fr. inactiver, it. inattivare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z