Definita cuvantului irita
IRITÁ vb. I. 1. tr., refl. A (se) supăra, a (se) mânia. 2. tr. A produce o congestie, o inflamație ușoară. [P.i. irít. / < fr. irriter, it., lat. irritare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu irita
BOA VISTA [bóuə vi'ștə], oraș în N Braziliei, port pe Rio Branco, centru ad-tiv al terit. federal Roraima; 74,5 mii loc. (1989). Expl. forestiere. Vezi definitia »
FRITÁ vb. tr. a supune un minereu operației de fritare. (< fr. fritter) Vezi definitia »
SCRUTÁ, scrutéz, vb. I. Tranz. A privi cercetător, atent; a căuta să pătrundă cu privirea; a examina în amănunt. ♦ Fig. A pătrunde cu mintea, a analiza, a cerceta atent. – Din fr. scruter, lat. scrutari. Vezi definitia »
CRESTÁ, crestéz, vb. I. 1. Tranz. A face tăieturi pe o suprafață sau pe marginea unui obiect; a efectua crestături prin așchiere, deformare plastică etc.; a tăia în ceva făcând colți, dinți. ◊ Expr. A cresta pe răboj = a face o tăietură pe răboj spre a ține o socoteală; fig. a-și nota, a-și memora ceva. 2. Refl. A se tăia, a se răni ușor. – Din creastă. Vezi definitia »
TRIPOTÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A specula, a falsifica. ♦ A face afaceri necinstite, murdare. [< fr. tripoter]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z