Definita cuvantului bariș
baríș (baríșe), s. n.1. (Înv.) Țesătură fină de lînă. – 2. Broboadă de lînă subțire. – Var. bariz, barij, barej. Fr. barège „țesătură fină de lînă” (DAR), sau din tc. bariș (Popescu-Ciocănel 15). Este cuvînt popular.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu bariș
pórtaș s.n. (reg.) loc situat pe malul unei ape curgătoare unde se depozitează lemnul tăiat din pădure și unde se construiesc plute; schelă. Vezi definitia »
HAITÍȘ, haitișe, adj.n. (Reg.; despre picioare) Cu conformație defectuoasă, cu linia pulpelor strâmbă, curbată. ♦ (Adverbial) În poziție strâmbă, sucită. – Cf. magh. hajlitani. Vezi definitia »
CARDAȘ, Agricola (1883-1955, n. Galați), agronom și zootehnician român. Prof. univ. la Chișinău și Iași. Lucrări în domeniul ameliorării raselor indigene de taurine („Asupra originii taurinelor românești”). Vezi definitia »
Farcaș s. – Nume de familie foarte des intalnit in Ardeal Vezi definitia »
BORȘ, borșuri, s. n. Zeamă acră preparată din tărâțe de grâu, de secară sau de sfeclă de zahăr fermentate în apă; p. ext. ciorbă preparată cu această zeamă. ◊ Expr. A-i sufla (cuiva) în borș sau a sufla în borșul cuiva = a se amesteca (neîntrebat) în treburile cuiva. (Fam.) A mânca borș = a minți. A-i da (cuiva) borșul = a-i țâșni cuiva sângele din nas. A se face borș = a se înfuria. ♦ (Arg.) Sânge. – Din rus., ucr. borșci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z