Definita cuvantului nutritor
nutritór, nutritoáre, adj., s.m. și f. (înv.) 1. (adj.) nutritiv. 2. (s.m.) susținător de familie. 3. (s.f.) doică, bonă, dădacă, nursă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nutritor
cocór2, cocóruri, s.n. (reg.) umflătură la cap, cucui. Vezi definitia »
ATINGĂTÓR, -OÁRE, atingători, -oare, adj. (Înv.) 1. Care ține de..., care se referă la... 2. Fig. Jignitor, supărător. 3. Fig. Înduioșător, emoționant, impresionant. – Atinge + suf. -ător. Vezi definitia »
TELEINDICATÓR s. n. aparat care măsoară și transmite la distanță valoarea unei mărimi. (< fr. téléindicateur) Vezi definitia »
PURTĂTÓR, -OÁRE, purtători, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care poartă, care duce sau aduce ceva cu sine. ◊ Purtător de cuvânt = persoană fizică sau juridică împuternicită să difuzeze în țară și în străinătate știri și textele documentelor oficiale sau ale unor organizații, instituții etc. Undă purtătoare = undă electromagnetică de înaltă frecvență, care, fiind modulată de un semnal de mesaj, servește la transmiterea acestuia. (Fin.) Obligație la purtător = obligație care nu poartă numele proprietarului. Purtător de germeni = organism uman sau animal care adăpostește microbi patogeni, de obicei într-una din cavitățile naturale ale corpului, constituind, în același timp, o sursă permanentă de infecție. – Purta + suf. -ător. Vezi definitia »
CORESPUNZĂTÓR, -OÁRE, corespunzători, -oare, adj. Care corespunde, care se potrivește, care este potrivit sau conform, care se află în conformitate cu...; adecvat, potrivit, nimerit. – Corespunde + suf. -ător. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z