Definita cuvantului florer
FLORÉR s. m. v. florar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu florer
BAIA DE FIER, com. în jud. Gorj, în zona subcarpatică din N Olteniei, pe valea Galbenu; 4.358 loc. (1991). Expl. de grafit și calcare. Cherestea. Vechi centru minier, menționat în 1480. Biserică (sec. 18). În N com. se găsește Peștera Muierilor (rezervație speologică și arheologică), cu numeroase urme de locuire din Paleoliticul mijlociu (vîrfuri de suliță lucrate în os). Centru turistic. Vezi definitia »
RUTINIÉR, -Ă I. adj. șablonizat; rutinar. II. s. m. f. cel care lucrează numai prin rutină, sclav al automatismului. (< fr. routinier) Vezi definitia »
BUCANIÉR s.m. Denumire dată coloniștilor francezi din America din sec. XVII care se ocupau cu vânătoarea de vite cornute sălbatice, a căror carne o vindeau. ♦ Pirat, aventurier. [Pron. -ni-er. / < fr. boucanier, cf. boucan – loc unde se usca și se săra carnea]. Vezi definitia »
RECEPȚIONÉR, -Ă, recepționeri, -e, s. m. și f. Persoană care are însărcinarea de a recepționa o lucrare, un material etc.. ♦ Persoană care are misiunea de a primi obiectele expediate (prin poștă). [Pr.: -ți-o-] – Din fr. réceptionnaire. Vezi definitia »
GOLGHÉTER s.m. (Sport) Cel care înscrie (cele mai multe) goluri la fotbal; scorer. [Var. golgeter s.m. / < engl. goal-getter]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z