Definita cuvantului osculație
OSCULÁȚIE s. f. (Mat.) Contact mai strâns decât contactul de tangență între o curbă sau o suprafață și altă curbă sau suprafață. – Din fr. osculation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu osculație
COMÍSIE, comisii, s. f. 1. Colectiv organizat care funcționează pe lângă o instituție, o adunare etc. și care are sarcina de a face propuneri, de a lua hotărâri sau de a executa mandate în cazuri speciale. 2. Organism internațional sau organ al unei organizații internaționale. 3. (Înv.) Secție de poliție. [Var.: comisiúne s. f.] – Din rus. komissiia, fr. commission. Vezi definitia »
VERTIGOFOBÍE s. f. fobie de vertij. (< fr. vertigophobie) Vezi definitia »
ABLÁȚIE, ablații, s.f. 1. Proces de pierdere a gheții prin topire, evaporare sau prin ruperea bucăților de gheață din fruntea ghețarului, sub formă de gheață moartă. 2. Proces de îndepărtare a materialelor fine de la suprafața scoarței terestre, prin intermediul agenților externi geomorfologici (apă, vânt, gheață etc.). – [Sursa: M. Ielenicz și colaboratorii, 1999, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București] Vezi definitia »
EVAPOTRANSPIRÁȚIE s. f. 1. pierdere a umidității solului prin evaporare directă și prin transpirația plantelor. 2. cantitatea de apă evaporată parțial prin transpirație de un organism vegetal. (< fr. évapotranspiration) Vezi definitia »
réghie, réghii, s.f. (înv. și reg.) 1. autorizație de vânzare a vitelor (din Ardeal în România veche). 2. permis de vânzare, act oficial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z