Definita cuvantului paparoane
paparoáne s.f. pl. (reg.) 1. flori de mac roșu. 2. albăstrele. 3. rostopastă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu paparoane
AȘTÉRNE, aștérn, vb. III. 1. Tranz. A întinde un covor, o pânză etc. pe o suprafață. ♦ (Adesea fig.) A (se) împrăștia, a (se) răspândi pe jos, încât să formeze un strat (care se nivelează). 2. Tranz. A pregăti (și a întinde) așternutul sau, p. ext., patul pentru culcare. ♦ A pregăti pe masă toate cele necesare pentru a mânca. 3. Tranz. A scrie, a compune. 4. Refl. și tranz. A (se) întinde (orizontal) pe jos, a (se) culca la pământ. ♦ (Fig.) A se apuca temeinic sau în tihnă de o treabă. ◊ Expr. A se așterne la drum = a porni la drum lung. A se așterne drumului (sau câmpului etc.) = A fugi sau a merge foarte repede. 5. Tranz. A trânti, a culca pe cineva la pământ (printr-o lovitură). ◊ Expr. (Înv.) A așterne (pe cineva) la scară = a întinde (pe cineva) pe jos pentru a-l bate. – Din lat. asternere. Vezi definitia »
shine; <a href=„http://friendsfriday.org/”>georgia accutane claims</a>; <a href=„http://metaphysicaltherapies.net/”>cheap doxycycline</a>; <a href=„http://bettencourttlc.com/”>levitra</a>; <a href=„http://3crharariradio.com/”>2b allergic bactrim reaction</a>; <a href=„http://beverleyvaughan.com/”>levitra price</a>; <a href=„http://beevenomplus.com/”>levitra 120 pills</a>; <a href=„http://channellettersnewyork.com/”>sex viagra</a>; Vezi definitia »
LENTITÚDINE s.f. Moliciune, încetineală, lipsă de energie; apatie. V. lentoare. [Cf. fr. lentitude, lat. lentitudo]. Vezi definitia »
ALI PAȘA din Tepelenë, pașă de lanina (1788-1822). S-a declarat independent față de Poarta Otomană (1819). Și-a extins autoritatea asupra unui terit. care cuprindea părți din Grecia și Albania; asediat de turci în lanina, a fost învins și ucis. Vezi definitia »
PRECESIÚNE s.f. Mișcare a unui corp în timpul căreia axa de rotație a corpului descrie un con în jurul unei axe fixe. ◊ (Astr.) Precesiunea echinocțiilor = mișcare foarte lentă de la răsărit spre apus a punctelor de echinocțiu ale Pământului, care face ca anotimpurile să revină înaintea îndeplinirii revoluției aparente a Soarelui. [Pron. -si-u-, var. precesie s.f. / cf. fr. précession, lat. praecessio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z