Definita cuvantului păgânatic
păgânátic, păgânátică, adj. (înv.) păgân.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu păgânatic
LIMFÁTIC, -Ă, limfatici, -ce, adj. 1. Care aparține limfei, privitor la limfă; (despre vase) prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sângelui. Ganglioni limfatici = ganglioni mici, care se găsesc mai ales în jurul articulațiilor și care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor și a slabei rezistențe la infecții. 2. (Despre oameni; și substantivat) Care suferă de limfatism. – Din fr. lymphatique. Vezi definitia »
CHÍSTIC, -Ă adj. de natura chistului1 (1). (< fr. kystique) Vezi definitia »
EGIPTOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la egiptologie. [< fr. égyptologique]. Vezi definitia »
PRAGMÁTIC, -Ă, pragmatici, -e, adj. 1. Referitor la pragmatism; bazat pe pragmatism. 2. (Înv.; în expr.) Istorie pragmatică = prezentare istorică care se ocupă numai de succesiunea evenimentelor politice și militare, fără a ține seama de complexul economic și cultural al dezvoltării societății. Sancțiune pragmatică = (în țările din apusul Europei) decret de stat privitor la o importantă problemă laică sau bisericească. – Fr. pragmatique (< gr.). Vezi definitia »
METABÓLIC, -Ă, metabolici, -ce, adj. Care se referă la metabolism, care aparține metabolismului. – Din fr. métabolique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z