Definita cuvantului bibliofilie
BIBLIOFILÍE s. f. Pasiunea de a cunoaște, de a evalua și de a colecționa cărți rare și prețioase. 2. Ramură a bibliofiliei care se ocupă cu studiul cărților rare și al valorii lor artistice. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliophilie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bibliofilie
IATROGENÍE s.f. Producere a unei boli de un medicament prescris, luat în doze prea mari sau timp prea îndelungat. [Gen. -iei. / < fr. iatrogénie, cf. gr. iatros – medic, gennan – a produce]. Vezi definitia »
ALOPECÍE s. f. cădere prematură a părului (de pe cap); chelie. (< fr. alopécie, lat. alopecia, gr. alopekeia) Vezi definitia »
NEGÁȚIE, negații, s. f. 1. Faptul de a nega. ♦ Cuvânt, gest, fapt etc. care neagă, contrazice, contestă (ceva sau pe cineva). ♦ Functor logic pe baza căruia se contestă valoarea de adevăr susținută într-o afirmație. ♦ Cuvânt cu ajutorul căruia se neagă ideea exprimată de o propoziție sau de una dintre părțile ei. 2. (Fil.) Proces obiectiv de înlocuire a unor calități ale obiectelor prin altele, care asigură dezvoltării un sens ascendent; negare (2). – Din fr. négation, lat. negatio. Vezi definitia »
PANOPLÍE s.f. Colecție de arme și de armuri (luate ca trofeu), așezate în mod decorativ pe un panou; panou cu arme așezat pe perete. [Gen. -iei. / < fr. panoplie, cf. gr. panoplia]. Vezi definitia »
MASTOGRAFÍE, mastografii, s. f. (Rar) Mamografie. – Din fr. mastographie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z