Definita cuvantului pământi
pământí, pământésc, vb. IV refl. (reg.) 1. a deveni palid, a se face pământiu. 2. a se stabili definitiv undeva; a se împământeni.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pământi
DRĂGOSTÍ, drăgostesc, vb. IV. Tranz. și refl. recipr. (Pop.) A(-și) spune cuvinte de dragoste; a (se) mângâia, a (se) dezmierda. ♦ Refl. recipr. A întreține, a avea relații de dragoste. – Din dragoste. Vezi definitia »
CÂRTÍ, cârtesc, vb. IV. Intranz. 1. A-și exprima nemulțumirea prin murmure sau critici; a se plânge, a protesta. 2. Tranz. (Rar) A certa, a critica; a cicăli. Vezi definitia »
părtí, părtésc, vb. IV (înv. și reg.) 1. a părtini, a favoriza; a proteja. 2. a-și alege o parte din ceva. Vezi definitia »
ANTI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „împotriva”, „(în) contra”, „opus”. [< lat. anti, gr. anti]. Vezi definitia »
CĂLINEȘTI 1. Com. în jud. Argeș; 11.058 loc. (1991). Stație de c. f. Biserică ridicată în sec. 18. Reșed. com. este satul Vrănești. 2. Com. în jud. Maramureș; 3.714 loc. (1991). Două biserici de lemn din sec. 17 și 18, cu pictură din sec. 18. 3. Com. în jud. Teleorman; 4.640 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z