Definita cuvantului păosa
păosá, păoséz, vb. I (înv.) a aduce jertfă în vin morților.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu păosa
sa traiesti acest craciun cu inima, pentru ca astfel pruncul sfant sa se nasca sh in sulfetul tau Vezi definitia »
RASÁ1 vb. refl. (despre vin, șampanie) a se așeza, a se limpezi. (< fr. rasseoir) Vezi definitia »
CASÁ vb. I. tr. 1. a anula, în urma unui recurs, o hotărâre judecătorească. 2. (rar) a sparge. 3. a scoate din uz și din inventar, a reforma (o mașină, un aparat etc.). II. refl. (despre vin) a-și pierde culoarea naturală în contact cu aerul. (< fr. casser) Vezi definitia »
înțesá (înțés, înțesát), vb. – A umple, a ticsi, a îndesa. Lat. incessare, „a invada, a pătrunde”, intensiv de la incedĕre. Rezultatul normal, *incesa, a suferit o disimulație c..sț..s, ca în cesalățesală; și, apropiat astfel fonetic de țese, a căpătat un sens confuz secundar de „a se amesteca”, cf. DAR. Celelalte explicații nu sînt suficiente: din lat. *intensare (REW 8693; Țicăloiu, ZRPh., XLI, 589); din lat. *intexare în loc de intexĕre (Pușcariu, Dacor., IV, 705; DAR), bazat pe sensul secundar menționat, care nu ajunge pentru a explica semantismul, din lat. *insitiare (Giuglea, Dacor., II, 823); din lat. *insatiātus, printr-o metateză de la *însățat (Pascu, Arch. Rom., VIII, 556); de la *înțesta, bazat pe țeastă „vîrf, culme” (Iordan, BF, II, 198). Vezi definitia »
BĂNEASA 1. Lac antropogen, de baraj, pe valea Colentinei în N municipiului București; 0,45 km2 (din care 0,40 km2 asanat). Loc de agrement și bază pentru sporturi nautice. 2. Com. în jud. Constanța; 5.594 loc. (1991). 3. Com. în jud. Galați; 2.465 loc. (1991). 4. Com. în jud. Giurgiu; 6.498 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z