Definita cuvantului pătăchir
pătăchír, pătăchíre, s.n. (reg.) împletitură de nuiele cu care se înalță pereții teascului de struguri; pătăchie.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pătăchir
schir, schíruri, s.n. (înv.) 1. haină de lână aspră, pe care o poartă călugării pe sub rasă. 2. tumoare malignă. Vezi definitia »
PANȚÍR, panțiri, s. m. Mercenar dintr-un corp de oaste (călare) din trecut, însărcinat mai ales cu paza granițelor, cu transmiterea știrilor și cu aducerea la îndeplinire a unor porunci ale autorităților; p. gener. (pop.) ostaș. [Var.: panțấr s. m.] – Din pol. pancerz, scr. pancir. Vezi definitia »
PROMENOIR s.n. (Franțuzism) 1. Promenadă. 2. Culoar în sălile de spectacol. [Pron. -noár. / < fr. promenoir]. Vezi definitia »
GAMBÍR s. m. Numele a două plante agățătoare subtropicale, din ale căror frunze se obține un extract folosit ca astringent (Ourouparia și Uncaria gambir). – Din lat. [Ourouparia și Uncaria] gambir, numele științific al plantelor. Vezi definitia »
SABÍR s. n. Limbă mixtă, rudimentară ca vocabular și structură gramaticală, care se vorbește în porturile Mării Mediterane și care conține elemente din franceză, provensală, spaniolă, greacă, catalană, italiană și arabă. – Din fr. sabir. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z