Definita cuvantului pătimind
pătimínd, -ă, adj. (înv.) 1. chinuit, torturat (de suferințe fizice și morale). 2. în care se petrec suferințe, necazuri, nenorociri.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pătimind
BASUTOLAND [bəsútolænd], protectorat britanic care, în 1966, și-a proclamat independența sub numele de Lesotho. Vezi definitia »
RUND s. n. v. rundă. Vezi definitia »
BOLLAND, Jean zis BOLLANDUS (1596-1665), iezuit din Țările de Jos. A inițiat vasta culegere Acta sanctorum (1630-1668). Opera sa a fost continuată de Congregația bollandistă. Vezi definitia »
SECÚND, -Ă, secunzi, -de, num. ord., adj., s. n. 1. Num. ord., adj. Care vine imediat după primul în ordinea locului, a timpului sau a rangului; al doilea. ◊ Ofițer secund (și substantivat, m.) = ofițer care îndeplinește funcția de adjunct al unui căpitan de vas. Arbitru secund (și substantivat, m.) = arbitru care ajută pe arbitrul principal în conducerea unei competiții sportive. 2. S. n. Voce care acompaniază o voce primă și care se găsește pe locul al doilea în executarea unei melodii cântate din gură sau dintr-un instrument. – Din fr. second, lat. secundus. Vezi definitia »
BRIGÁND s.m. Hoț de drumul mare, tâlhar. [< fr. brigand]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z