Definita cuvantului pătrărel
pătrărél, pătrăreá, pătrărícă, adj., s.n. 1. (adj., înv. și reg.; despre cai) de patru ani. 2. (s.n.) lemn tăiat în formă de dreptunghi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pătrărel
BABEL, Turnul ~ (în „Vechiul Testament”), turn gigantic pe care urmașii lui Noe au vrut să-l înalțe pînă la cer. Construcția s-a oprit pentru că Dumnezeu a încurcat limbile constructorilor, făcîndu-i să nu se mai poată înțelege între ei. Simbolul confuziei. Vezi definitia »
FOTÉL s.n. v. fotoliu. Vezi definitia »
CARUSÉL s. f. 1. instalație din mai mulți căluți de lemn, pe care încalecă copiii și care se învârtesc pe o pistă circulară; călușei. 2. dispozitiv circular pentru manutențiune (1). un ~ aerodinamic = turn metalic pe un suport rotativ, pe care se poate monta un obiect profilat în vederea măsurării forțelor aerodinamice; strung-~ = strung cu axa de rotație verticală, la prelucrarea pieselor grele de înălțime mică. 3. reprezentație a unui grup de călăreți care execută o serie de mișcări de dresaj. 4. circulație intensă de vehicule în diverse sensuri. 5. (fig.) succesiune rapidă de oameni, de lucruri. (< fr. carrousel) Vezi definitia »
BREL, Jacques (1929-1978), poet, actor, cîntăreț și compozitor belgian. Calitatea textelor sale și marea sensibilitate a interpretării i-au adus o mare popularitate. Filme („Judecătorul”, „Aventura-i aventură”). Vezi definitia »
iobăgél, iobăgéi, s.m. (înv.) iobag. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z