Definita cuvantului pătrunzar
pătrunzár s.f. (reg.) perforator, dorn, priboi, potricală.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pătrunzar
CHESTIONÁR s. n. 1. listă sistematică de întrebări întocmită cu scopul de a obține informații, lămuriri. 2. metodă de investigare psihologică bazată pe întrebări și răspunsuri. (< fr. questionnaire) Vezi definitia »
BULGÁR, -Ă, bulgari, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Bulgariei sau populației ei, privitor la Bulgaria sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba bulgară. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Bulgariei. – Slav (v. sl. blŭgarinŭ). Vezi definitia »
ZAR1, zaruri, s. n. Cub mic de os, de lemn, de material plastic etc., care are pe fiecare dintre fețe imprimate puncte de la unu la șase și care se folosește la anumite jocuri de noroc; p. ext. (la pl.) joc de noroc la care se folosesc asemenea cuburi. – Din tc. zar. Vezi definitia »
șplingar, șplingari s. m. (intl.) spărgător de locuințe și mașini. Vezi definitia »
ROLLBAR, rollbaruri, (de ce cu 2 de L? – CM] s.n. Bară de oțel arcuită transversal pe caroseria unui automobil, concepută pentru protecția ocupanților în caz de răsturnare. Se utilizează, în general, la masinile de curse, jeepuri și autoutilitare tip pick-up. Se mai numește și bară antirostogolire sau bară pentru răsturnare. – Din engl. rollbar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z