Definita cuvantului pârțigușă
pârțigúșă, pârțigúșe, s.f. (reg.) fructul prunului denumit pârțiguș.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pârțigușă
TOLERÁNȚĂ, toleranțe, s. f. 1. Faptul de a tolera; îngăduință, indulgență. ♦ Casă de toleranță = stabiliment în care se practică prostituția; bordel. 2. Obișnuință sau dispoziție pe care o are organismul de a suporta anumite medicamente, substanțe, condiții de mediu etc. 3. Abatere admisă de la dimensiunea, greutatea, calitatea etc. prevăzută pentru un anumit produs. ♦ (Tehn.) Diferență dintre dimensiunea maximă și minimă admisă în prelucrarea unui anumit material și valoarea nominală a acestei dimensiuni. – Din fr. tolérance. Vezi definitia »
BĂRBOÁSĂ, bărboase, s. f. Plantă erbacee cu frunze păroase, cu flori dispuse în spice cilindrice, pătate cu roșu, verde sau violet (Andropogon ischaemum). – Din barbă + suf. -oasă. Vezi definitia »
scămătúră, scămătúri, s.f. (înv.) destrămătură. Vezi definitia »
VIBRIÓZĂ s.f. Boală infecțioasă la taurine și ovine cauzată de vibrioni, care provoacă avorturi și sterilitate. [Pron. -bri-o-. / < fr. vibriose]. Vezi definitia »
bariéră (bariére), s. f.1. Bară mobilă care indică trecerea oprită. – 2. Birou de impozite. Fr. barrière. Cel de al doilea sens nu mai este uzual, o dată cu desființarea impozitelor, în 1903. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z