Definita cuvantului bluză
blúză (blúze), s. f. – Îmbrăcăminte ca o cămașă bărbătească. Fr. blouse.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu bluză
BAGHÉTĂ s. f. 1. bețișor; nuielușă. ◊ vergea subțire folosită de dirijori; (fig.) modul de interpretare, talentul unui dirijor. ◊ băț de lemn sau de metal servind la punerea în vibrație a unor instrumente de percuție. 2. partea de lemn a arcușului. 3. dungă colorată care împodobește uneori ciorapii pe partea exterioară. 4. piesă cilindrică, subțire, a unui mecanism, a unei mașini. 5. mulură mică cu secțiunea semicirculară, netedă sau decorată, de culoare diferită de cea a mulurii principale, cu care se decorează un element arhitectonic. 6. element ornamental așezat lateral pe o pagină de carte, de catalog etc. 7. pâine lungă și subțire. (< fr. baguette) Vezi definitia »
INFRASTRUCTÚRĂ, infrastructuri, s. f. 1. Ansamblul elementelor care susțin partea principală a unei construcții, care o fixează de teren și care transmite acestuia forțele. 2. Ansamblul instalațiilor de la sol necesare pentru decolarea, aterizarea, adăpostirea și întreținerea avioanelor. 3. Sistem de relații între elementele fundamentale ale unui macrosistem (social). – Din fr. infrastructure. Vezi definitia »
BIOMATEMATICĂ s.f. Disciplină științifică bazată pe aplicarea matematicii în biologie. [Cf. fr. biomathématique]. Vezi definitia »
lăsculeásă s.f. (reg.) un fel de strugure. Vezi definitia »
RINOFARINGÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a rinofaringelui. [< fr. rhinopharyngite]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z