Definita cuvantului petină
petínă, petíni, s.f. (reg.) jumătate sau o treime din claia de cereale; picior, petiță.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu petină
jólfă, jólfe, s.f. (reg.) V. júlfă. Vezi definitia »
OZOCHERÍTĂ s.f. Ceară minerală formată din hidrocarburi parafinice și folosită la fabricarea cerii, a lumânărilor etc. [< fr. ozokérite, cf. gr. ozein – a mirosi, keros – ceară]. Vezi definitia »
AGRÁFĂ, agrafe, s. f. 1. Nume dat unor obiecte care servesc să prindă sau să fixeze o haină, părul etc. ♦ Piesă de metal cu care se leagă blocurile de piatră, se fixează zidăria etc. 2. (Med.) Mică piesă metalică cu care se prind și se mențin unite buzele unei plăgi până la cicatrizare; copcă. 3. Ornament în formă de consolă la capătul unui arc. – Din fr. agrafe. Vezi definitia »
VEDÉTĂ, vedete, s. f. I. 1. Actor sau actriță care deține un rol principal într-un spectacol, mai ales într-un film (și se bucură de renume, de mare popularitate); sportiv de mare talent și popularitate; p. ext. persoană care vrea să iasă în evidență, să epateze. II. Navă mică (de război) care navighează pe fluvii sau în apropierea litoralului, pe o rază redusă de acțiune. III. Rând dintr-un text, tipărit cu caractere mai grase, spre a fi scos în evidență față de rest. – Din fr. vedette. Vezi definitia »
MEGACARIOCITÓZĂ s. f. abundență excesivă, în măduva osoasă, a megacariocitelor. (< fr. mégacaryocytose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z